Posted in Bozcaada, Çanakkale, Yurt Dışı

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada, Çanakkale’ye bağlı Ege Denizi’ndeki adalarımızdan bir tanesi. İster günübirlik isterseniz de 3-4 günlük tatiller yapabileceğiniz bir yer. Adaya ulaşım Çanakkale’nin Ezine ilçesinin bir kasabası olan Geyikli’den yapılan Feribotlarla sağlanıyor. İster araba ile isterseniz de yaya olarak Bozcaada’ya geçebilirsiniz. Yaz sezonunda her saat başı karşılıklı olarak seferler düzenleniyor. Ücretlere bakacak olursak yaya olarak gidiş-dönüş 11 lira, araba ile gidiş-dönüş 115 lira. Feribota binip adaya yaklaşınca karşımıza ilk olarak Bozcaada Kalesi çıkıyor. Türkiye’nin en iyi korunmuş kalelerinden biri olan Bozcaada Kalesi’nin ilk olarak ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Şu anki görünümünü Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan düzenlemelerle almış. Manzara…

Posted in Assos, Çanakkale, Yurt İçi

Kuzey Ege-Assos

Assos Antik Kenti, tarihi Milattan Önce 6. yüzyıla kadar giden bir kent. Çanakkale sınırları içinde kalan Assos, 1 en fazla 2 günde gezilecek bir yer. Antik kent kalıntıları, çarşısı, oteller bölgesi gibi bölümlere ayrılmış Assos/Behramkale bölgesi. Öncelikle Assos’ta denize girilir mi sorusuna cevap vermek istiyorum. Antik Liman bölgesinde (Antik kenti izleyen olun sonunda yer alıyor) ufak bir plaj ve iskele var. Burada deniz epey taşlı, deniz ayakkabısı olmadan kesinlikle girmeyi önermiyorum. Hatta kumlu denize alışkın olanların girmesinin de çok zor olduğunu düşünüyorum. Taşlar çok sık olduğu için keyif almayı engelliyor. Assos Antik Kenti’ne geri dönüp gezmeye başlayalım. Şu anda Antik…

Posted in Balıkesir, Yurt İçi

Kuzey Ege Macerası – 1. Gün

3 gece 4 gün süren Kuzey Ege-Güney Marmara gezimin ilk gününde Balıkesir,Edremit’te yer alan Sütüven Şelalesi ve efsanesiyle filmlere de konu olan Hasan Boğuldu Göleti’ni gezdim. Burası Kaz Dağları’nda yer alıyor, İstanbul’dan gelindiğinde Akçay’ı geçerken Kızılkeçili Köyü yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Şelale ve Gölet, Milli Park olarak geçiyor. Girişte kişi başı 7 liralık ücret alınıyor. Etraftaki ziyaretçiler göletin yolunun engebeli olması, merdiven eksiği gibi nedenlerle hizmetin yetersiz olduğunu ve ücretin doğru değerlendirilmediğini düşünüyordu. Her neyse, giriş yaptıktan sonra karşımıza hemen Şelale çıkıyor. Şelalenin suyunun 17 metreden aşağı aktığı söylenmekte. Gittiğimizde de yaz mevsimi olmasına rağmen şelalenin ağzında 2-3 metre derinliğinde…