Bursa yazımın ilk bölümüne ulaşmak için tıklayınız.

Ulu Cami, Hanlar, Çarşılar derken gezmek için Bursa’nın Kapalı Çarşısı’nı unutmayalım. İstanbul’daki gibi kuyumcuların, elbisecilerin, ayakkabıcıların çoğunlukta olduğu bu çarşıda mola verebilir; çay, kahve içebilirsiniz.

ulu cami

Daha çok müze gezmek isteyenler Bursa Kent Müzesi’ni, Arkeoloji Müzesini, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’ni ziyaret edebilir. Ancak zamanı kısıtlı olanlar veya açık havayı tercih edenler bu müzelerin tamamını gezecek vakit bulamayabilirler. 

Transformers Fiat

Biz erkekler olarak ve zamanı da verimli kullanmak istediğimiz için Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’ni gezdik ve çok memnun kaldık. Kağnıların araba olarak kullanıldığı dönemden günümüze olan gelişimi gösteren müze bizi çok mutlu etti. Fiat’ın ikonik otomobilleri, Türkiye’ye has modeller, yapılan çalışmalar gerçekten takdiri hak ediyor. Bir modelden 2 milyon tane üretildiğini görünce insan gerçekten şaşırıyor. Hem klasik hem günlük hem de yarış arabasının bir arada olması insanda iyi ki burayı gezmişim hissi uyandırıyor.

tofaş müzesinde tarih

Bursa kent merkezini ve tarihi alanları gezdikten sonra Bursa’ya gelen herkesin özelikle kış döneminde yapması gereken etkinlik olan Teleferiğe bindik. Gidiş dönüş öğrencilere 27, yetişkinlere 38 lira olan Teleferik macerası tek kelimeyle Muhteşemdi. Bursa ovası, Uludağ, Ormanlar, Şehir merkezi ayağımızın altındaydı. Şehri tepeden görmek, yeşil Bursa’yı izlemek, temiz dağ havasını içimize çekmek Bursa gezimizden aldığımız zevki doruk noktasına çıkardı.

bursa ovası

Teleferikle Uludağ’a çıkmak, karlar üzerinde yürümek, kartopu oynamak çok güzeldi. Doğada, ormanda gezmek, tepede olduğunu hissetmek burayı gezmeye gelmeyi çekici hale getiriyor.

uludağ

Bursa’nın en meşhur köyü Cumalıkızık’tayız. Burası hem turistik hem tarihi bir nokta. Kınalı Kar dizisinin çekildiği bölge olarak bilinen Cumalıkızık, kaşifler için güzel noktalar barındırıyor. Bizi eski günlere götüren sıcak Kahve ortamı ve sobalı odalar, yerlerin asfaltsız ve dağınık olması gibi etkenler bu köyü gezilmesi gereken noktalar arasına soktu.

cumalıkızık

Son olarak Bursa gezisini tamamlamak için Çarşıları, Hanları gezdik. Artık neredeyse her turistik şehrimizde olan Tramvayı gördük. Eskişehir yazımda da bahsettiğim gibi Bursa’da da şehir merkezini daha kolay gezmek için tramvay imkanı sunulmuş. Tramvay ile merkezi ve yakın çevreyi rahatlıkla gezebilir arabasız gelenler.

cumalıkızık’ta köy kahvesi

Bursa ile ilgili değerlendirmelerimin olduğu yazı çok yakında…