Roma’ya yarım saatlik mesafede bulunan bana göre Nemi Kasabası ama çoğunluğa göre Nemi Köyü eşsiz bir doğa harikası. Bizim yaylalara benzeyen coğrafyası, barındırdığı göl manzarası ile gidilip görülmesi gereken bir yer. Turistlerin uğradığı ama doğası bozulmamış bir yer (İtalya’da bu kadar sakin başka turistik yer bulmak gerçekten zor.)

 

 

Aranız alkolle, likörle iyiyse Nemi’de İtalya’nın gururu Limonçelloların tadına bakabilir, satın alabilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bu likörün antep fıstıklısı, kremalısı gibi çeşitleri de var ve tatları gerçekten ilginçmiş yanımda tadına bakanlara göre (Benim alkol alışkanlığım olmadığı için içmedim; içenler şaraptan daha sert olduğunu söylüyorlar.)

 

 

Nemi’de yiyecek için birkaç küçük cafe bulunuyor ve genelde pastane işi tatlılar satılıyor. Ben kremalı dağ çilekli turta denedim ve ne yalan söyleyeyim tadını beğenmedim. İçindeki kremada tadını anlayamadığım bir eksiklik, farklılık vardı ve bir dahaki gidişimde yemeyeceğimden eminim. Bunların yanında dağ çilekleri, orman meyveleri hatta altın çilekler de kutu halinde tadımlık olarak satın alınıp denenebilir ve bu taze meyveler turtanın tadını değiştirdi gerçekten lezzetlilerdi.

 

turtalar

 

 

Benim favorilerim doğal meyveler

 

Nemi’nin asıl olayı bence Roma’ya yakın olması, bol oksijenli orman-dağ havasına sahip olması ve eşsiz güzellikteki göl manzarası. Kuleye gidip gölü izleyip bir de fotoğraf çektirdiğinizde Nemi gezisi neredeyse tamamlanmış oluyor.

 

 

Roma’ya geldiyseniz biraz da zamanınız ve imkanınız varsa yarım günlüğüne buraya gelip şehrin keşmekeşinden, hızlı temposundan biraz arınabilirsiniz. Benim önerim özel aracınız varsa ve zaman sorununuz yoksa bir uğrayın yok otobüsle şehir değiştiriyorum ben diyorsanız kendinizi yormayın. İtalya’nın kuzeyinde Nemi gibi birçok kasabayı sonraki yazılarımda anlatacağım.

 

Orta Çağ’da hayatın durduğu kent olan Siena yazım için tıklayınız.

 

 

 

1 thought on “Doğası ve gölüyle nezih bir ortam:Nemi Köyü

Comments are closed.