Siena’yı dolaştıktan sonra Siena’nın da bağlı olduğu Toskana bölgesinin güzel kenti San Gimignano’ya ulaştık. Burası etrafı alabildiğine üzüm bağlarıyla donatılmış, yerel üreticilerin kendi ürettikleri şaraplarıyla meşhur bir yer. Şarap merakı olanların ucuza Türkiye’ye şarap götürebilecekleri en uygun yerlerden birisi.

(Siena yazımı okumadıysanız tıklayınız.)

toskana toprakları

 

San Gimignano çok iyi korunmuş bir Orta Çağ kenti/köyü denilebilir. Şehirde yüksek kuleler, taş binalar, alışveriş için oluşturulmuş eski dükkanlar gezmek için uygun yerler olarak gözümüze çarpıyor. Toskana bölgesinde olması kendine has iklimiyle toprağının verimli olması hem çiftçileri hem esnafı memnun ediyor, üreticilerin endüstrileşmeden kendi ürünlerini ortaya koymalarına fırsat veriyor.

 

 

Buraya gelmişken önce Toskana’nın sonra da Dünya’nın şampiyonu olmuş dondurmacıdan dondurma yememek olmaz. Burada makul fiyatlarla (2.5 euro) yaklaşık 30-40 çeşit dondurma arasından seçim yapabilirsiniz. Benden size bir öneri küçük veya orta seçin, çünkü inanılmaz bol koyuyorlar ve kendine has bir kıvamı olduğundan sıcakta hemen eriyor dondurma (Gezimiz sırasında amerikalı olduğunu düşündüğümüz bir grup turist külaha en büyük boy olarak almışlardı ve dondurmanın yarısı hemencecik erimişti.)

Yurt dışına çıkarken dikkat edilmesi gerekenler için

 

 

san gimignano kuleleri

 

Burada da zaman geçirmek çok kolay değil; eski şehre gidip etrafı gezip dükkanları ziyaret edebilir, beğendiğiniz şarap, hediyelik vs. alabilirsiniz. Biz 2 kafadar olarak yemek konusunda ilgimizi çeken peynircide kendimizi bulduk. İnanılmaz ağır bir koku, mağara gibi serin bir ortamla karşılaşınca bir an afalladık. Satıcı hanımefendi ile yarım ingilizcemizle biraz muhabbet edip peynirlerin adını, lezzetini, türünü sorduk bize güleryüzle yardımcı oldu; gidenlere duyurulur gözünüze kestirdiğinizi tadın, ufak bir parça satın alın.

 

 

Toskana ile ilgili daha detaylı bilgiler için tıklayınız.