Roma’nın tarihi yapısından ve merkezinin kalabalıklığından uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi olan Nemi Köyü’nde konaklamak için pek fazla seçenek yok. Ancak bu yazıyı okuduktan sonra bu şirin, yeşil köyde makul fiyatlarla otel, köy evi seçeneklerine ulaşabileceksiniz.

Nemi şehirden biraz uzak sayfiye yeri olduğu için turistler burayı gün içinde ziyaret edip konaklamıyorlar. Ama ben burada göl manzarasında ve eski evlerde kalmak istiyorum diyorsanız size ilk önce en uygun fiyatlı olan ama Nemi merkezine biraz uzakta olan La Casetta ‘yı önerebilirim. Kişi başı 200 lira civarında bu şirin tatil/köy evinde kalabilirsiniz.

 

la casetta

 

Merkeze yakın olan ve göl manzarasının tadını tamamıyla çıkarmak isteyenler için Albergo Diffuso Locanda Specchio Di Diana  önerilebilir. Merkezde olması, odaların antika eserlerle dolu olması, otantik bir duruşa sahip olmasıyla burası tercih edilebilir fiyatı ise kişi başı 300 lira civarında.

 

 

Benim arabam var ve otele fazla para vermeden bu yeşil bölgede kalmak istiyorum diyorsanız içinde kahvaltısı da olan kişi başı 175 lira (25 euro) ücreti ile B&B Viale dei Pini  çok iyi bir seçenek olacaktır.

Merkeze yakın olan, bol oksijenli dağ ve orman manzarasına sahip bir yerde kalıp fiyatını da sorun etmeyenler için Agriturismo Le Grotte makul bir seçenek olup Nemi köyünün neden Roma ile birlikte bu kadar ziyaret edildiğinin farkına varabileceksiniz.

 

 

Nemi Köyü’nde yapılabilecek aktivitelerin başında mis gibi dağ havası eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak (trekking), göl manzarası eşliğinde turtaların tadına bakmak geliyor.Eğer siz isterseniz orman meyvelerini tadabilir , seviyorsanız buradaki birçok insanın yaptığı gibi dağ yolunda bisiklet sürebilirsiniz.