Öncelikle adanın büyüklüğünü dikkate alırsak benim tavsiyem Gökçeada’yı arabayla gezmeniz yönünde olacaktır. Ayrıca Kabatepe’den kalkan arabalı vapuru kullanarak rahat bir biçimde Gökçeada ’ya araba başı 50 TL ücret ödeyip, 1 saati biraz aşan bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Gestaş Gökçeada Feribot bilgileri için tıklayınız.

Güzel, sakin, kalabalık olmayan bir sahil arıyorsanız Gökçeada’nın uğurlu köyü tam size göre. Bu köyün sahili Gizliliman olarak da biliniyor. Uygun fiyatlarla kalabileceğiniz 2+1 daireler, her gün kurulan köylü pazarı, köyün girişinde sürekli bazlama yapan teyzesiyle kafanızı dinleyebileceğiniz şirin bir yer. Neredeyse her dairenin bahçesinde çeşit çeşit meyve ağaçları var ev ev sahipleri meyvelere “dalmanıza” İzin veriyor, hatta teşvik ediyor.

 

Sabah, öğle ve akşam yani günün her saatinde güzel olan sahili gün batımında ise kartpostallık oluyor.

Bilindiği üzere Ada’nın Rum köyleri ve bu köylerdeki taş evler çok meşhur. Uğurludan basit bir rota çizerek öncelikle Tepeköy ve Zeytinliköy’den başlayarak geçebileceğiniz bu köylerde sevecen ve sıcakkanlı Rum halkının etkisini görmek mümkün. Çok güzel butik kafelerde kahvaltı yapabilir veya gezi programınıza göre günlük yapılan taze tatlılardan yiyebilirsiniz.

 

Tepeköy Çınaraltı olarak bilinen ve inanılmaz bir doğal güzelliğe ve deniz manzarasına sahip olan yerin, bahçesinde tavuklar olan çay bahçesinde soluklanabilirsiniz. Bu yerde gözleme ve bu neviden yiyeceklerin ücretini fazla bulduğu belirtmeliyim. Tabi fotoğraftaki manzaranın bedeli de fiyatlara dahil ???

 

Özeliyle Ağustos ayında kuzey bölgesinde esen kuvvetli rüzgarlar sayesinde Ada’nın birçok yerinde kitesurfing (uçurtma sörfü) yapılmakta ve isteyenlere eğitimi veriliyor. Fakat kitesurfing yapmak için kuvvetli bir bünyeye sahip olmak gerekiyor. Bende olan armut gibi beş göbeğiniz varsa size uymayacağını düşünüyorum. ?

Bu rüzgarlar adanın güney tarafında etkili olmadığı için o taraftaki sahiller sakin oluyor.

 

Ayrıca Ada’nın denize girilebilecek, hoş manzaraya sahip koyları var. Bunlara örnek olarak Kefaloz, Lazkoyu ve bence harika bir güzelliğe sahip olan Yıldızkoyu bulunuyor. Özellikle Yıldızkoyu sahip olduğu Gökçeada Sualtı milli parkı hem dalış merkezi özelliği taşımakta, hem de şnorkel ve paletle yüzer bilen herkesin balıklarla beraber yüzmesini sağlıyor.

Ada’nın birçok yerinde Rum etkisine paralel olarak çok güzel kiliseler görebilirsiniz. Buraları da mutlaka gezmeye çalışmanızı öneririm.

Ayrıca Ada’nın her yerinde serbestçe gezen keçileri görebilirsiniz. Size tavsiyem başıboş gezen bu keçilerden birini yakaladı güzel bir çevirme yapmanız yönünde olacaktır? Şaka bir yana damak zevkinize ve kesenize göre adanın merkezinde güzel yapılmış oğlak tandır yiyebilirsiniz. Yine adanın merkezinde çok güzel keçi sütlü dondurma yiyebilirsiniz. Hayatınızda yiyebileceğiniz en iyi dondurmalardan biri olacağına kefilim.

 keçi sütlü dondurma

 

Yazan: Stajyer Avukat Muhammet Okumuş