Düzce şehrine bağlı olan Akçakoca, son yıllarda Karadeniz sahillerini keşfeden Türk turistlerin akınına uğramaya başladı. Çok fazla yakmayan güneşi, büyük şehirlere olan yakınlığı ile güneye inmek istemeyen tatilcilerin uğrak noktası olmayı başardı Akçakoca. Yaz sezonu burada bir nebze kısa.  Dini bayramlar da yaz mevsimine denk geldiği için yazları Akçakoca çok fazla ziyaretçi ağırlamaya başladı. Akçakoca’da denizin yanında tarihi ve doğal güzellikler, gezilmesi gereken yerler bulunuyor.

Akçakoca’nın Aktaş Köyü bölgesinde bulunan Aktaş Şelalesi deniz turizminin yanında doğa gezileri arayanlar için de iyi bir alternatif olmaya başladı. Akçakoca gibi bu şelale de yeni keşfedilen güzellikler arasında dersek yalan söylemiş olmayız. Burada yürüyüş, kaya tırmanışı, trekking gibi insana nefes aldıran doğa sporları yapmanızı öneririm.

 

aktaş

Akçakoca’nın ve belki de Türkiye’nin diğer yerlerinin simgesi düşmanlardan korunmak için inşa edilen kaledir. Buranın da simgesi Ceneviz Kalesi ve en çok turist çeken yerlerden birisi. UNESCO Geçici Listesi’ne de giren bu eser yüksek bir konumda bulunuyor ve amacı Karadeniz’deki ticaret yollarına hakim olmakmış. Kalede mesire alanı olarak kullanılan bölümler bulunmakta ve güzel bir manzara içermekte. Kalenin kıyılarında mavi bayraklı plajlarda denize girilebilmekte.

 

ceneviz kalesi

Akçakoca’nın biraz dışında tarihi Hemşin Köyü bulunuyor. Burası 1877’den sonra Artvin’den gelen Hemşinlilerin kurduğu bir köymüş. Burada gezmeye değer bir yer olarak tarihi Hemşin Camii gösterilebilir, caminin 150 yıllık olduğu söyleniyor.

 

 

Akçakoca’da çok ziyaret edilen başka bir yer ise Fakıllı Mağarası. Burası şu anda sit alanı olarak korunuyor. 1 kilometreden daha fazla uzunluğu olduğu söyleniyor, giderseniz bir bölümünü gezebiliyorsunuz. İçinde beyaz olan damlataş, sarkıtlar, dikitler bulunuyor. Bu mağaranın dışı da mesire alanı olarak kullanılmaya başlanmış.

 

                                                    fakıllı mağarası

Akçakoca’ya sırf denize girmek için gelmek de iyi bir seçenek olabilir. Ancak turizm sezonunda ilçe merkezinin kalabalık olduğunu belirtmeliyim. Hem araba hem yaya trafiği gerçekten çok fazla. Size önerim arabanız varsa merkezin 3-5 kilometre uzaklığındaki butik tesislerde kalmanız. Bu tesislerin kendilerine ait sahil bölümleri oluyor ancak dalgakıran olmadığı için suda açılmak biraz zor. Bu tesislerin çevresi hiç kalabalık olmuyor denizde açılmadan rahatça yüzebilirsiniz.

Diğer tatil bölgesi yazım olan Gümüldür için tıklayınız. 

Akçakoca merkez bölgesi sezon içinde kalabalık ve cıvıl cıvıl diyebiliriz. Çeşitli aktiviteler, konserler düzenleniyor. En önemli olaylardan birisi ağustos sonu eylül başı olan Fındık hasadı diyebilirim. Bu zamanlarda giderseniz yeni mahsul fındıkları satın alabilirsiniz.