Floransa gezimizde fiyatları gerçekten makul olan ve bölge olarak da kendi karakteri olan Montecatini’de kaldık. Burası yazları Floransa gibi kalabalık olan bir bölge. Enteresan özellikleri olduğunu gezmeye başlayınca anladık ; ilk başta burayı yakından tanıma planımız yoktu.

Burası muhteşem Toskana bölgesinde olduğu için yeşillikler, güzel manzaralar barındırıyor içinde. Bölgenin merkez ve yukarı ( Montecatini Alto) olmak üzere 2 temel yerleşim birimi var. Biz genellikle merkezi gezdik ancak yukarı bölüme finükülerle 6 dakikada 7 euroya çıkabilirsiniz. Yukarıda inanılmaz bir manzara olduğu söyleniyor biz çıkmadık ama burayı öğrenince araştırdım ve gerçekten 1 kere gelinmesi bir yer olduğuna karar verdim.

 

finüküler

 

Montecatini termal su kaynaklarına sahip bir yer. Bu yüzden Montecatini Terme (Termal) olarak da biliniyor. Termal kaynaklara sahip olunca bilin bakalım buradaki insan popülasyonunun yaş ortalaması kaç? Burası yaşlıların uğrak yeri; buradaki oteller termal kaynaklarla turist çekmeye çalışıyorlar genelde.

Montecatini’de bu kadar yaşlı olunca genç insanların da davranışları değişmiyor değil. Hemen bir anımı anlatmak istiyorum. Bölgenin benim gördüğüm en büyük marketi her gün öğlen saat 13 ile 15 arası bence hiçbir neden yokken kapanıyor. Burada 2 teori var: ilki siesta (öğle uykusu) vakti olduğu için dinleniyorlar ikincisi ise normal zamanlarda nüfus az oluğu için market boşuna çalışmasın diye yapıyorlar.

 

alto

Akşam olunca buradaki uzun cadde ve meydan inanılmaz kalabalık oluyor. Her milletten insan galiba ucuz olduğu için burada konaklıyor. Ben yine bir anımı anlatmak istiyorum. Akşam her yaştan çocuk, genç burada zaman geçiriyor. Dikkatimi çeken nokta ise Avrupa’nın diğer fakir ülkelerinden buraya bir göçün olması. Ben burada Romanyalı, Slovak çocuklarla tanıştım ve İngilizcemizin yettiği kadarıyla muhabbet ettik. Onlarla biraz futbol vs. oynadım; farklı kültürden, dilden biriyle konuşmak insanı bence inanılmaz etkiliyor. Romanyalı çocuklardan birinin ismi de Aysha (bence Ayşe :D) idi.

Floransa gezim için tıklayınız.

Burada fiyatların ucuzluğundan bahsetmesem olmaz. Herhangi bir lokantada pizzalar 6 eurodan, makarnalar 7 eurodan başlıyor ve size bir öğünü rahatlıkla geçiriyorlar. Otel, ulaşım, yiyecek genel olarak Montecatini’de ucuz ve burası Floransa’da iseniz görmeniz gereken bir yer.