Tarihi şehir Floransa için tercih edebileceğiniz birçok otel, hostel bulunmakta. Hem şehrin tam merkezinde hem de Floransa’nın güzel doğası içinde herkese göre oteller bulunmakta. Bu otellerin fiyatları kabaca 100 lira ile 1500 lira arasında değişiyor ama sadece gece uyumak için 1500 lira vermenin saçma olduğunu da belirtmek isterim.

 

hotel basilea

Floransa’nın merkezinde kalmak isteyip de bütçesini zorlamak istemeyenler için size önerebileceğim 2 güzel otel var. 3 yıldız kalitesinde olan bu otellerin manzarası çok güzel. Hotel Basilea hem merkezde hem de tren istasyonuna yakın olmasına rağmen geceliği kahvaltısı ile birlikte 250 lira. Sanat galerisine ve meşhur Duomo’ya (katedral) yakın olmasıyla sizi ulaşım masrafından da kurtaracaktır. İkinci önerim tarihi bir binaya sahip olan Soggiorno La Cupola Guesthouse. Burasının da fiyatı yaklaşık 250 lira, odaların manzarası ise mükemmel. Özellikle terasta Floransa’nın neredeyse bütün simge yapılarını görebiliyorsunuz. Katedralin kubbesini görmek gerçekten müthiş bir duygu.

 

soggiorno manzarası

Ben otelde 3 veya 4 yıldız aramam sadece rahat bir yatak olsun yeter diyorsanız size Hotel Paola ve Nonna Lina Rooms’u önerebilirim. Hotel Paola hem tren istasyonuna çok yakın hem de Katedral’e sadece 10 dakika uzaklıkta. Paola’nın günlük ücreti -sıkı durun- sadece 110 lira. Merkezde kalıp bu kadar ucuza otel bulmak gerçekten internetin belki de en büyük nimetlerinden… Nonna ise Uffizi Meydanı’na yakın. Bu otelden de Vecchio Sarayı’na gitmek sadece 3 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Nonna’nın ücreti de 250 lira.

 

nonna lina rooms

Floransa gibi tarihi bir Rönesans şehrine gelince lüks bir otel seçmek isteyebilirsiniz. Böyle bir otele örnek olarak içinde kahvaltısının da olduğu Hotel Art Atelier gösterilebilir. Bu otel 4 yıldızlı ve kişi başı 600 lira, merkeze de çok yakın, yürüyerek ulaşım imkanınız var simge yapılara. Burası butik otel tarzında ve konumu da iyi olduğu için tercih edilebilir bir yer diye düşünüyorum.

 

hotel art

Floransa merkeze biraz uzak ama yeşillikler içinde, doğa ile barışık bir otel için Together Florence Inn’i önerebilirim. Merkeze 5 km uzaklıkta bulunmasına rağmen yüzme havuzuna sahip olması ve fiyatının da nispeten düşük olması ile tercih edilebilir bir otel. Kişi başı 300 lira civarında ve kahvaltısı da dahil. Ek olarak bu otel 4 yıldızlı, şehir merkezinin kalabalıklığını, karmaşıklığını yaşamak istemiyorsanız bu otel iyi bir seçenek olacaktır.

 

Diğer şehirlerdeki konaklama önerileri için tıklayınız.