Dar sokakları, tarihi, Palio (At) yarışlarıyla ünlü Siena girişindeyiz. Buradan sonra yürüyerek devam etmek zorundayız, şehri bu manzaradan süzerek gezmeye başlıyoruz. Aslında tarihi şehre ulaşana kadar Siena’yı fark etmek oldukça zor çünkü etrafta modern binalar,arabalar,süpermarketler oldukça fazla. Eski kenti kendi yerinde koruyup turizme kazandırmış İtalyanlar.
Tarihi şehri dolaşmaya başladıkça Orta Çağ havasını almaya başlıyoruz. Daracık sokaklar, eski evler bizi o döneme götürüyor. Labirent gibi sokakları geçip Duoma’ya ulaşıyor ve buradaki yine devasa katedrali görüyoruz. Siena meydanında soluklanıyor palio yarışlarının yapıldığı meydana ilerliyoruz.
Nedir bu ”palio” dediğinizi duyar gibiyim. Bu yarışı 90 saniyelik dayanıklılık mücadelesi olarak tanımlıyorum ben. Bu meydanın çevresinde yerlere kum dökülüyor ve atlar düşmeden yarışı birinci geçmeye çalışıyorlar. Yerler kum olduğu için düşmeler sık yaşanıyor ve kazanan tüm yıl onore ediliyor.
Siena da beklediğimden fazla turist çekiyor ve ara sokakları gerçekten insanın kaybolmasına yol açıyor. Biz biraz korkudan gittiğimiz yerlerden geri döndük fazla ara sokağa sapmadık (navigasyonuna veya hafızasına güvenen ara sokaklardaki galerileri,kiliseleri gezebilir büyük bir tecrübe kazanmış olur.)
Siena’daki turistlerin büyük çoğunluğu yarışın yapıldığı meydanda bizim kordonda, sahilde yaptığımız gibi etrafı izleyerek yürüyüş yapıyor siz de onlara katılıp insan selinde sürüklenip kendinizi Orta Çağ’da hissedebilirsiniz.
Görülmesi gereken ikonik şehir Floransa yazım için tıklayınız.
3 thoughts on “Orta Çağ’da kalan kent: Siena”
Comments are closed.